Un proiect de lege spaniol ar permite schimbarea sexului în rândul adolescenţilor. Reacţia Episcopiei Române

Guvernul spaniol a adoptat marţi o primă versiune a unui proiect de lege controversat, care oferă posibilitatea ca adolescenţii să-şi schimbe sexul, fără un diagnostic medical sau terapie hormonală, relatează Reuters.

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei a reacţionat printr-un comunicat de presă în care a evidenţiat că acest proiect reprezintă „o greutate uriașă pusă pe umerii unor persoane care încă sunt la vârsta căutărilor, oferindu-le așa-zisa libertate de a lua o decizie atât de importantă, una ireversibilă, care le schimbă apoi întreaga viață”.

Episcopia notează că „în Ortodoxie cultivăm transfigurarea, nu desfigurarea omului și râvnim la îndumnezeirea firii omenești”.

Text integral:

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei își exprimă îngrijorarea cu privire la proiectul de lege care ar permite adolescenților să facă demersuri pentru schimbarea sexului biologic fără a mai fi nevoie nici măcar de un diagnostic medical și chiar fără acordul reprezentantului legal (pentru cei de peste 16 ani).

Adolescența este o perioadă de acumulări de ordin psihosocial, de conturare a unei personalități, reprezintă o tranziție de la copilărie la statutul de adult. După cum bine se știe, adolescenților nu li se acordă de către stat dreptul de a conduce autoturisme și nici nu li se oferă posibilitatea legală de a întemeia o familie prin căsătorie întrucât nu au maturitatea necesară și încă nu pot lua cele mai bune decizii.

Dar prin acest proiect de lege, statul ar urma să le ofere adolescenților o responsabilitate infinit mai mare: dreptul de a-și schimba sexul biologic! E o greutate uriașă pusă pe umerii unor persoane care încă sunt la vârsta căutărilor, oferindu-le așa-zisa libertate de a lua o decizie atât de importantă, una ireversibilă, care le schimbă apoi întreaga viață.

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei rămâne fidelă celor două milenii de creștinism în care se propovăduiește iubirea jertfelnică și libertatea responsabilă, mărturisind credința că cea mai de preț identitate a oamenilor este aceea de fii și fiice ale lui Dumnezeu. În Ortodoxie cultivăm transfigurarea, nu desfigurarea omului și râvnim la îndumnezeirea firii omenești.

† Timotei

Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei

Sursă foto: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente