Un preot sibian a inaugurat „Biblioteca din satul meu”

Preotul paroh Iancu Andrei de la Parohia sibiană Coveş a inaugurat „Biblioteca  din satul meu” care este destinată deopotrivă tinerilor şi celor interesaţi să pășească în lumea cărților.

Până în prezent, biblioteca rurală găzduieşte aproximativ 754 de volume.

Evenimentul s-a numărat în seria de activităţi desfăşurată în perioada 10-17 iulie 2019, sub coordonarea preotului paroh, pentru copiii din clasele primare din satul Coveş.

„În fiecare zi, timp de 3 ore, timp de o săptămână, participanții s-au bucurat de povești, s-au implicat în diverse ateliere, dar au avut parte și de lecții recapitulative de matematică sau română, predate de doamna preoteasă într-un mod plăcut și distractiv”.

„Fiecare seară a  debutat  întotdeauna cu jocuri în aer liber, urmate de citirea unei povești și descifrarea tâlcului acesteia, exerciții sub formă de joc la  materiile enunțate, dar și diverse ateliere”, potrivit Mitropoliei Ardealului.

În timpul atelierelor copiii au deprins mai multe abilităţi: arta de-a bate toaca, arta cusutului, tăierea cu traforajul și confecționarea de căsuțe pentru păsări, precum și abilități de gătire.

Pentru buna desfăşurare a acestor acţiuni s-au implicat şi voluntari care au coordonat diferite jocuri și ateliere.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente