Un preot din Iaşi luptă împotriva abandonului şcolar. 3000 copii în grupul ţintă

Părintele Damaschin Dan, preot la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași, continuă seria actelor caritabile prin sprijinirea a 3000 de copii care se află în pericol de abandon şcolar, scrie observator.tv.

Părintele Dan le oferă copiilor din satele Moldovei încălţăminte, îmbrăcăminte, rechizite, dar are nevoie de ajutorul tuturor pentru ca cei vizaţi să primească cele necesare pentru a continua studiile.

Până în prezent, aproximativ jumătate din cei 3000 de copii, selecţionaţi după rezultatele foarte bune la învăţătură, au asigurate articole vestimentare şi rechizite pentru a se bucura în continuare de şcoală.

Preotul şi-a exprimat speranţa că până în 10 septembrie şi ceilalţi 1500 vor fi pregătiţi pentru şcoală şi a oferit detalii cu privire la ce au nevoie copiii.

„Poate ați trăit sau nu pe la țară, dar trebuie să știți că nu lipsa unui ghiozdan împiedică un copil să meargă la școală, ci hainele, încălțările sau mâncarea. În locul unui ghiozdan de fițe cumpărați mai curând un rând de haine și încălțări de calitate. Caietele încap foarte bine și într-o sacoșă”, a declarat pentru Ziarul de Iaşi Părintele Damaschin.

Pentru a-i ajuta pe copii, preotul a creat o listă şi a publicat-o pe o reţea social media.

Persoanele interesate să ofere sprijin acestor copii au posibilitatea de a dona în următoarele conturi:

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)

Trebuie menţionat că fondurile pot fi transferate şi prin alte metode de plată.

Coletele pot fi expediate la adresa: Biserica Maternității Cuza-Vodă Iași, Str. Cuza-Vodă, Nr. 34, Iași.

Foto Credit: Facebook / Dan Damaschin

Comentarii Facebook


Știri recente