Un preot arădean în vârstă de 30 de ani, premiat de autorități pentru activitățile dedicate tinerilor

Preotul Vlad-Sergiu Sandu de la Parohia Firiteaz a fost distins sâmbătă, 04 septembrie 2021, cu Premiul de Excelență la prima ediție a Galei Administrației Arădene. 

În cadrul acesteia, mai multe personalități au primit premii și distincții în semn de apreciere pentru dezvoltarea județului Arad, prin proiecte care la nivel local generează creștere și bunăstare.

Premiul vine în semn de recunoaștere a eforturilor preotului în vârstă de 30 de ani în activitățile dedicate tinerilor. El a construit în Parohia Firiteaz Centrul de Tineret ,,Bucurie în Ortodoxie”, un spațiu în care tinerii și copiii din localitate, dar și din împrejurimi, să se bucure de întâlnirea cu Dumnezeu, prin diverse activități într-un cadru frumos și modern.

©Arhiepiscopia Aradului.

Premiul i-a fost acordat de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Eu cred că Dumnezeu găsește oameni pe care îi investește cu har și îi ajută să își ducă misiunea la bun sfârșit. Sunt rari, dar fac diferența! Un astfel de om este tânărul preot de la Firiteaz, Vlad-Sergiu Sandu, care a reușit în județul Arad să facă ceea ce în puține locuri din România există. Rețeta succesului au fost credința, pasiunea, sprijinul Bisericii, dragostea față de semeni și încrederea în oameni. Așa a construit, în șapte luni, un Centru de Tineret, unde tinerii să poată desfășura diferite activități și să descopere ce înseamnă ‹Bucurie în Ortodoxie›”, a precizat Președintele CJ Arad.

„Sunt mândru de părintele Vlad-Sergiu Sandu și îl felicit cu drag, ca pe un om care s-a străduit să creeze valori în comunitatea sa!”, au fost cuvintele domnului Iustin Cionca, potrivit Arhiepiscopiei Aradului.

„M-am rugat mult pentru proiectul acesta”, a spus recent preotul Vlad mărturisind că și-a imaginat dintotdeauna „un spațiu în care copiii și tinerii care au mai mult să petreacă timp alături de cei care au mai puțin, fiind convins de faptul că și unii și ceilalți au foarte multe de învățat din această împreună petrecere a timpului”.

Vezi detalii despre proiectul său aici.

Sursă foto: Facebook / Centrul de tineret „Bucurie în Ortodoxie” – Parohia Ortodoxă Firiteaz

Comentarii Facebook


Știri recente