Un pas către libertatea religioasă în Turcia

Ministrul Afacerilor Externe din Turcia Ahmet DavutoÄŸlu, a vizitat liderii principalelor minorități religioase din Turcia, pentru a contribui la menținerea păcii religioase din țară, din Balcani și din Orientul Mijlociu, raportează agenția Today’s Zaman, citată de doxologia.ro.

Pentru început, DavutoÄŸlu l-a vizitat pe Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol. Vorbind cu reporterii, ministrul a spus că principiul comun al celor doi a fost „să vadă toate comunitățile religioase împărtășind o viață culturală comună în pace”.

După această întrevedere, ministrul de externe l-a vizitat pe vicarul Bisericii Ortodoxe Siriace din Turcia, Mor Filiksinos Yusuf Çetin, pe liderul Bisericii Asiriene Catolice, Horepiscopul Yusuf SaÄŸ, și pe Ä°shak Haleva, Rabbinul șef al comunității iudaice diun Turcia.

În timpul întâlnirii cu vicarul patriarhal armean Aram Ateshyan, DavutoÄŸlu a spus că „în viitor toate prejudecățile vor fi lăsate deoparte și o pace statornică se va stabili în Turcia și în Caucaz”.

DavutoÄŸlu a spus că principalul său scop este stabilirea relațiilor reciproce între comunitățile religioase și transferul acestora la nivel politic.

Comentarii Facebook


Știri recente