Un nou protopop la Protoieria Vaslui

Protopopiatul Vaslui are de ieri un nou protopop în persoana părintelui Adrian Chirvasă, parohul Bisericii „Sfinții Apostoli” din Vaslui. Numirea noului protoiereu a avut loc în cadrul Permanenței Consiliului eparhial, întrunită ieri, 4 martie 2014, la Reședința episcopală din Huși, informează „Ziarul Lumina”.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, Permanența Consiliului eparhial al Episcopiei Hușilor s-a întrunit ieri, 4 martie 2014, în ședință de lucru. Întâlnirea a avut loc în Sala „Conventus” a Reședinței episcopale din Huși. În cadrul acestei ședințe, Preasfințitul Corneliu a numit în funcția de protopop al Protopopiatului Vaslui pe preacucernicul părinte Adrian Chirvasă de la parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vaslui. „Preasfinția Sa dorește ca viața Bisericii din Protopopiatul Vaslui să se revigoreze, iar impactul Bisericii asupra vieții spirituale și culturale a oamenilor să devină vizibilă. Sunt multe provocări cu care noul protopop se va confrunta, însă cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul Preasfințitului Părinte Corneliu, acestea, în timp, se vor dovedi spre întărirea credinței și a lucrării Bisericii în sufletele oamenilor. Episcopul Hușilor dorește din partea părintelui protopop Adrian Chirvasă o comunicare sinceră și o conlucrare statornică, precum și îmbunătățirea relațiilor protopopiatului cu instituțiile statului, o prezență activă în viața publică a orașului Vaslui și a protopopiatului”, a relatat pr. Cosmin Gubernat, consilier social-misionar al Episcopiei Hușilor.

Părintele Adrian Chirvasă s-a născut în comuna Costești din județul Vaslui, în anul 1976, ca al șaptelea copil al familiei, dintre care doi au ajuns stareți, iar trei preoți. A absolvit Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” din Botoșani și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. A fost hirotonit preot în anul 1998 pe seama parohiei Ipotești, Protopopiatul Botoșani, iar între anii 2000-2009 a fost paroh al Bisericii „Sfântul Gheorghe” Costești 2, Protopopiatul Vaslui. Din anul 2009, părintele Adrian Chirvasă este paroh al parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vaslui. Din data de 4 martie 2014 este noul protopop al Protopopiatului Vaslui. „Părintele protopop Adrian Chirvasă a mulțumit Preasfințitului Corneliu pentru încrederea acordată, conștientizând marea responsabilitate la care este chemat. Noul protopop se gândește că toate le face pentru Dumnezeu și Biserica Sa, și nădăjduiește că toată activitatea din cadrul Protopopiatului Vaslui se va desfășura într-un climat firesc respectând Statutul de organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române”, a adăugat pr. consilier Cosmin Gubernat.

Comentarii Facebook


Știri recente