Un nou proiect al Asociației Vasiliada

Asociația „Vasiliada”, organizație nonguvernamentală aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Craiovei, a prezentat marți, 5 noiembrie, în cadrul unei conferințe, bilanțul de final al proiectului „Voluntariat pentru Coeziune Socială”. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Asociația „Free Youth Centre” din Bulgaria în perioada noiembrie 2012 – noiembrie 2013, informează „Ziarul Lumina”.

În cadrul evenimentului a fost prezentată o descriere a proiectului și s-au punctat câteva dintre cele mai importante realizări ale proiectului. „Încheiem încă un proiect pe care Asociația „Vasiliada” l-a implementat, primul proiect implementat de Asociația „Vasiliada” cu partener transfrontalier, în care, împreună cu partenerul din Bulgaria, Asociația „Free Youth Centre”, am încercat să dezvoltăm o metodologie comună de lucru în tot ceea ce înseamnă implicarea tinerilor în activități de voluntariat social. De-a lungul celor 12 luni de implementare, proiectul ne-a ajutat, pe de o parte, să reunim, într-un cadru de dialog și de lucru comun, experți care lucrează în domeniul serviciilor sociale și în domeniul educațional din România, județele Dolj și Mehedinți, și din Bulgaria, județele Vidin și Montana. În cadrul atelierelor de lucru, împreună cu experții, am reușit să dezvoltăm o metodologie de lucru cu voluntarii, o metodologie care a fost publicată într-un ghid metodologic. Pe baza acestei metodologii, am reușit să atragem peste 50 de voluntari români și bulgari, pe care i-am implicat în activități sociale, în diferite instituții cu profil social din România și Bulgaria, din județele menționate”, a declarat părintele Adrian Stănulică.

Președintele „Vasiliada” a amintit de asemenea despre schimbul de experiență care i-a implicat pe voluntarii români și bulgari, cât și despre conferința transfrontalieră organizată în această perioadă, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, care a avut un puternic impact în rândul persoanelor prezente la eveniment. „Spre finalul proiectului, tinerii voluntari au avut posibilitatea să cunoască alte experiențe de voluntariat din cele două țări. Au participat astfel la un schimb de experiență în România, la care au fost implicați, pe lângă voluntari români, și voluntari bulgari, experiență care a fost repetată și în Bulgaria. În urma acestui schimb de experiență, am colectat impresii ale participanților, pe care le-am cuprins într-un jurnal transfrontalier”, a adăugat pr. Adrian Stănulică.

Proiectul „Voluntariat pentru Coeziune Socială” este finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente