Un nou preot slujitor la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Oraviţa

La vremea Vecerniei de sâmbătă, 9 mai, într-o biserică plină de credincioşi, protopopul Reşiţei, Petru Berbentia a venit să prezinte pe cel ce va fi preotul coslujitor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Oraviţa.

În această biserică-monument a Banatului Montan, slujba de seară a fost săvârşită de protopopul Reşiţei, împreună cu noul preot Petru-Tită Stanciu, cu preotul paroh Marinel Zenovie Bobescu, dar şi cu preoţii orăviţeni Ionel Bena, Cornel Hriţcu şi diaconul Florin Falcă. Răspunsurile liturgice au fost susţinute de pr. Ion-Doru Găvădină, cel ce a slujit în această biserică aproape patru decenii, de pr. Gelu Petru Moldovan şi de cântăreţii bisericii, după cum ne-a transmis Darius Herea.

După otpustul Vecerniei, protopopul Petru Berbentia, ca reprezentant al Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a dat citire deciziei chiriarhale de numire a părintelui Petru-Tită Stanciu ca preot coslujitor şi a adresat un cuvânt credincioşilor, dar şi tânărului preot, subliniind faptul că: „fiind un trimis al episcopului eparhiot, trebuie să muncească cu sârguinţă şi cu bucurie pentru turma încredinţată, să colaboreze cu preotul paroh şi să fie activ în toate activităţile parohiei”.

A rostit un cuvânt de mulţumire și părintele paroh Marinel Bobescu, nou aşezat în această parohie, oferind şi o icoană a Maicii Domnului,iar protopopul a oferit noului preot Sfânta Evanghelie, ca şi semn al misiunii de propovăduire a învăţăturii mântuitoare, Sfânta Cruce, ca şi simbol şi instrument al puterii sfinţitoare ce o are preotul şi Liturghierul pentru săvârşirea serviciilor divine publice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…