Un nou preot paroh pentru credincioșii parohiei Burila Mare

La sfârşitul săptămânii trecute, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei a efectuat două vizite pastorale în parohiile mehedinţene.

„Ierarhul a fost însoţit de o delegaţie de la Centrul eparhial din Drobeta Turnu Severin, formată din secretarul eparhial, protoiereul locului şi doi arhidiaconi, alături de care a slujit Sfânta Liturghie în bisericile parohiale”, ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Primul popas al Chiriarhului locului a avut loc vineri, 8 mai, în parohia Godeanu din protopopiatul Drobeta Nord. Cu prilejul acestei vizite, Părintele Episcop a hirotonit întru diacon pe teologul Sandu Mircea Nicolae. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic “Sf. M. Mc. Gheorghe” de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Duminică, 10 mai, credincioşii parohiei Burila Mare s-au bucurat, de asemenea, de prezenţa Episcopului mehedinţean în sânul comunităţii locale. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Nicodim a hirotonit întru preot pe diaconul Sandu Mircea Nicolae şi întru diacon pe tânărul absolvent de Teologie, Ionuţ Marinescu.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Nicodim l-a instalat pe preotul Sandu Mircea Nicolae în funcţia de preot paroh al parohiei Burila Mare, dăruindu-i Sf. Evanghelie, Sf. Cruce și cheia bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente