Un nou parteneriat încheiat de Centrul Aripi de lumină cu Grădinița Floarea Soarelui din Craiova

Centrul pentru copii „Aripi de lumină” al Asociației „Vasiliada”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a încheiat de curând un parteneriat cu Grădinița „Floarea Soarelui” din Craiova. Acordul dintre cele două instituții prevede desfășurarea mai multor activități educaționale și recreative. O astfel de acțiune a avut loc săptămâna trecută, când un grup de copii din cadrul Centrului „Aripi de lumină” i-a vizitat pe prietenii lor mai mici de la grădiniță, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

„Această acțiune a avut tema «Animalele sălbatice și animalele domestice». Micuții au pictat măști de animale, pe care mai apoi le-au decupat și am făcut fotografii. De asemenea, copilașii de la grădiniță, ajutați de copiii noștri, au făcut prezentarea în engleză a câte unui animăluț pe care îl aveau pictat pe o planșetă și au interpretat un cântecel. A fost un moment de mare bucurie atât pentru copii, și în aceeași măsură pentru noi”, a precizat Renata Bănescu, coordonatoarea Centrului social „Aripi de lumină”.

Astfel de activități educaționale și recreative vor mai fi organizate în cadrul parteneriatului, în zile de sărbătoare, precum 1 martie și 1 iunie.

Centrul de zi „Aripi de lumină” este coordonat de Asociația „Vasiliada” și funcționează cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Adăpostește copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Necesitatea înființării unui astfel de centru s-a făcut simțită cu câțiva ani în urmă, în vederea sprijinirii educaționale a copiilor cu probleme sociale. În prezent, centrul este coordonat de preotul Adrian Stănulică, director al Asociației „Vasiliada” și consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente