Un nou Cerc pastoral-misionar în Episcopia Caransebeşului

Joi, 2 aprilie, Parohia Răcăşdia din Protopopiatul Moldova Nouă a găzduit cel de-al şaselea Cerc pastoral-misionar al Episcopiei Caransebeşului. Întâlnirea a debutat în biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” cu săvârşirea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfinţite. În prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi din cercul pastoral, în cadrul căreia a fost susţinută o predică la Duminica Floriilor, de către părintele Vichentă Ponoran de la Parohia Naidăş. De asemenea la sfârşitul slujbei părintele Alexandru Rogobete de la Parohia Iam a prezentat o cateheză, având ca temă „Săptămâna Patimilor, cu Hristos pe drumul Golgotei”.

În partea a doua a întrunirii a fost expusă o meditaţie biblică, pornind de la textul scripturistic de la Ioan 15, 20: „Dacă au păzit cuvântul Meu şi pe al vostru îl vor păzi”, la care au fost prezenţi, pe lângă preoţii parohi şi profesorii de religie din unităţile de învăţământ de pe raza cercului, iar ca invitaţi au fost stareţii şi clericii Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” Călugăra şi ai Schitului „Sf. M. Mc. Dimitrie” Nicolinţ. În cadrul conferinţei „Persoana şi rolul păstorului în Biserică”, a fost susţinut un referat de către părintele Marius Voinea de la Parohia Berlişte, pe marginea căruia au urmat dezbateri.

„Cred că şi această întâlnire va dinamiza şi intensifica misiunea şi propovăduirea evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în această zonă cu parohii depopulate şi îmbătrânite, în care preoţii se străduiesc să supravieţuiască. De aceea i-am întărit duhovniceşte pe preoţii parohi şi i-am determinat să se ajute între ei prin obişnuitele înfrăţiri între parohiile mai mari şi cele mai mici. De asemenea am întărit şi poziţia profesorului de religie în Şcoală prin implicarea preoţilor şi a ieromonahilor în tot ceea ce înseamnă învăţământul religios”, a arătat Preasfinţitul Părinte Lucian.

De asemenea în cadrul şedinţei s-au prezentat probleme pastorale din unităţile parohiale, dar şi activităţile desfăşurate de profesorii de religie în unităţile de învăţământ. (Articol semnat de Diac. Pavel Canea şi Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente