Un nou centru social la Bacău, loc de formare pentru tineri și de socializare pentru vârstnici

La parohia băcăuană Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel a fost inaugurat marţi un centru social unde vor fi desfăşurate activităţi de formare pentru tineri, dar şi de socializare pentru persoane vârstnice.

La slujba de sfinţire au participat părintele arhim. Pimen Costea, vicar eparhial, protopopii Eugen-Ciprian Ciuche şi Vasile Abageru, pr. Adrian Alexandrescu şi beneficiarii centrului.

Accesul echitabil la educație în vederea reducerii abandonului şcolar, îmbunătățirea performanțelor educaționale în rândul elevilor din familii defavorizate, sunt principalele obiective pentru tinerii beneficiari.

„Este importantă reducerea obstacolelor materiale și financiare, prin susținerea elevilor și tinerilor care doresc să continue studiile și să-și împlinească aspirațiile. Ne dorim ca aceştia să aibă acces la profesii care să le ofere un viitor diferit de cel al familiilor vulnerabile din care provin”, a declarat pr. Adrian Alexandrescu, inspector de specialitate pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.

Activităţile dedicate persoanelor vârstnice au în vedere creşterea gradului de socializare, prevenind astfel marginalizarea și excluderea socială.

„Pentru a obține modificările necesare privind atitudinile, este importantă accentuarea imaginii sociale a populației vârstnice, promovarea activă a participării sociale, reducerea obstacolelor fizice și cognitive către o viață independentă și participativă și prevenirea abuzului asupra bătrânilor”, a precizat Pr. Abageru, Protopop de Sascut.

Centrul socio-cultural şi educaţional inaugurat marţi va avea ca ocrotitoare pe Sfânta Muceniţă Filofteia.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente