Un nou centru social în Patriarhia Română. Activităţi catehetice și educative la Şura Mare, Sibiu

IPS Laurenţiu - Duminica Mironosiţelor 2017 (1)

În Parohia Șura Mică, Protopopiatul Săliște, județul Sibiu, a fost sfințit duminica aceasta Centrul social „Sfânta Ana”, ridicat în apropierea Bisericii parohiale „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Înainte de târnosire, Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici.

În cuvântul de învățătură rostit în 30 aprilie 2017, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre femeile mironosițe şi exemplul dat de acestea.

Când ucenicii au stat ascunşi, ele s-au dus dis-de-dimineață la mormântul Domnului. Iată că acestea au fost învrednicite de Dumnezeu să primească primele vestea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, cea mai importantă minune făcută de El, ea fiind temelia credinței noastre, a spus ierarhul.

Înaltpreasfinţia Sa a oferit la final acte de cinstire tuturor ctitorilor și binefăcătorilor bisericii și așezământului social-cultural din Șura Mică.

Inițiativa ridicării unui centru social și cultural la Șura Mică a aparținut parohiei, iar demersurile au început acum șapte ani. Lucrările au fost finalizate în 2015 și aici se desfășoară în fiecare săptămână activități catehetice și educative. Copiii din Șura Mică au posibilitatea să învețe să picteze icoane pe sticlă, în cadrul unui atelier de creație.

Cu ocazia sfințirii Centrului social-cultural „Sf. Ana”, parohul Ilie Fleșer a primit din titlul de cetățean de onoare al comunei Șura Mică. Părintele paroh a mulțumit ierarhului, autorităților locale și tuturor binefăcătorilor bisericii unde slujește de mai bine de 32 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente