Un nou centru de tineret inaugurat în Arhiepiscopia Aradului

IPS Timotei la Bocşig3

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a inaugurat duminică, 19 martie 2017, Centrul de tineret al Parohiei Bocsig, protopopiatul Ineu. Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie, informează protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Totodată, Arhiepiscopul Aradului a sfinţit o troiță dedicată eroilor bocsigani din cele două Războaie Mondiale, o capelă funerară şi a binecuvântat lucrările de renovare efectuate la biserica parohiei.

În dimineaţa zilei, Întâistătătorul Eparhiei Aradului a fost întâmpinat de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu părintele Adrian Zaha, protoiereul protopopiatului Ineu.

După cuvântul de bun venit adresat de protopopul locului, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit pentru invitaţie, precum şi pentru primirea călduroasă, accentuând faptul că a păşit într-o parohie de frunte a Arhiepiscopiei Aradului, cu oameni vrednici şi muncitori unde, printr-o bună conlucrare a preotului cu organismele parohiale, cu oficialităţile locale şi judeţene, s-a reuşit realizarea unor frumoase lucrări.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici din cadrul protoieriei. Alături de Chiriarhul Aradului a slujit şi pr. prof. Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie din Arad.

Părintele paroh a reuşit, în cei peste cinci ani de pastorație, să finalizeze lucrările la exteriorul bisericii şi multe alte lucrări din interiorul și exteriorul casei parohiale, fapt pentru care Înaltpreasfinţia Sa l-a hirotesit iconom stavrofor.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Bogdan Oneţ a mulţumit Chiriarhului pentru purtarea de grijă şi dragostea părintească pe care a arătat-o de-a lungul anilor faţă de familia lui, faţă de credincioşii acestei parohii, precum şi pentru distincţia acordată, oferindu-i din partea comunităţii parohiale, în semn de apreciere, un baston arhieresc.

Noua capelă funerară a fost ridicată în parteneriat cu Composesoratul şi Primăria din Bocsig.

 

Comentarii Facebook


Știri recente