Un nou așezământ social în Parohia Tătărani

Un nou așezământ social a fost inaugurat duminică, 20 decembrie 2015, în Parohia Tătărani din Prahova, informează TRINITAS TV. Slujba de binecuvântare a centrului filantropic destinat copiilor defavorizați a fost săvârșită de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, după oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohială.

„Această iniţiativă, «şcoala de după şcoală», îi ajută pe cei care nu au posibilităţi acasă să fie meditaţi aici cu profesori care se oferă în mod benevol pentru a-i ajuta pe aceşti tineri împreună cu preoţii slujitori, cu familiile lor şi cu foarte mulţi credincioşi. Astfel de iniţiative arată preocuparea Bisericii şi pentru educaţia tinerilor, dar şi pentru oameni aflaţi în suferinţă”, a spus Preasfinţia Sa.

Pentru eforturile depuse la înființarea așezământului social, părintele paroh a primit Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru clerici, iar binefăcătorii au primit diplome de vrednicie.

În cadrul parohiei mai funcţionează un centru social ce cuprinde: cabinet medical, cabinet stomatologic, farmacie, sală de mese şi capelă.

Comentarii Facebook


Știri recente