Un nou așezământ social – filantropic în Protopopiatul Roman

În Duminica a XXV-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Gherăiești, filia Gherăieștii Noi, Protopopiatul Roman. Preasfinția Sa a oficiat slujba Dumnezeieștii Liturghii în biserica „Nașterea Maicii Domnului”, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, urmată de sfințirea noului așezământ social – filantropic „Sf. Vasile cel Mare”, construit de credincioșii parohiei sub coordonarea preotului Lupu Vasilică-Liviu.

„Începând cu anul 2007, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul în această parohie au fost demarate lucrările de construcție ale unei așezământ social – filantropic care să corespundă noilor cerințe ale credincioșilor. După 6 ani de trudă, lucrările au fost finalizate”, a precizat preotul Dragoș Munteanu, protopop de Roman, potrivit epr.ro.

La finalul slujbei, preotul paroh Lupu Vasilică – Liviu a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor pentru realizările și implicarea activă în acțiunile administrativ – gospodărești, social – filantropice și misionare desfășurate în această comunitate.

Comentarii Facebook


Știri recente