Un nou Arhiepiscop de Wrocław și Szczecin. IPS Jerzy Pańkowski a fost întronizat

În Catedrala Naşterea Maicii Domnului din localitatea poloneză Wrocław a avut loc duminica aceasta un eveniment deosebit, informează orthodoxie.com.

Credincioşii prezenţi în 18 iunie 2017 au asistat la ceremonia de întronizare a noului Arhiepiscop de Wrocław și Szczecin, IPS Jerzy Pańkowski.

La eveniment au participat ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Poloneze, Arhiepiscopul Abel de Lublin și Chelm, Arhiepiscopul Jakub de Bialystok şi Gdansk, Paisjusz de Przemyśl şi Gorlice, Grzegorz de Supraśl, Arhiepiscopul Vladimir de Volhynie şi Kovel (Biserica Ortodoxă Ucrainiană), reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Armatei şi numeroşi clerici.

PF Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii, a transmis cu acest prilej un mesaj care a fost redat la sfârşitul Sfintei Liturghii. Primatul a subliniat că noul păstor îndeplineşte toate condiţiile pentru a urma exemplul predecesorilor săi şi chiar să-i depăşească prin contribuţia sa adusă Bisericii Poloneze.

IPS Jerzy, la rândul său, a promis că depune eforturi pentru a urma modelul de pastoraţie al predecesorului său care a trecut recent la cele veşnice.


Arhiepiscopul Jeremiasz (Ieremia) Achimiuk s-a mutat la Domnul în a doua zi de Sfintele Paşti 2017, după 30 ani de slujire arhiepiscopală.

Foto credit: www.orthodox.pl
Polonia: PS Jerzy Pańkowski a fost ales Episcop de Wrocław și Szczecin – Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente