Un iubitor al rugăciunii: Părintele Marius Bărăscu a fost pomenit la trei ani de la mutarea la Domnul

La trei ani de la mutarea la Domnul, Părintele Marius Bărăscu a fost pomenit la Parohia Parava, unde a slujit, dar și la Mănăstirea Sihla, unde mergea des pentru a participa la slujbele de Priveghere.

De la o astfel de slujbă se întorcea atunci când Dumnezeu a decis să îl mute din această lume.

„A fost un mare rugător, un iubitor al liturghiei, al privegherilor și un om foarte sensibil, foarte iubitor de frumos, al muzicii, al artelor în general”, povestește Părintele Marius Gheorghiță Prisecariu, noul paroh din Parava, care l-a cunoscut bine pe predecesorul său de la parohie.

„Cânta foarte frumos, avea râvnă să cânte și 10 ore la privegheri și de aceea era iubit în primul rând de cinul monahal, unde avea foarte mulți prieteni, din județul Neamț și până în Sf. Munte Athos.”

Slujba pomenirii a fost oficiată la Parohia Parava odată cu cea a Privegherii duminică, 7 august 2022. Sursa foto: Petronela Bărăscu

Din aceste motive, pomenirea a fost oficiată duminică la parohie odată cu slujba Privegherii.

La ora 21:00 a fost oficiat Parastasul, apoi seara a continuat cu slujba Privegherii de toată noaptea și a Sfintei Liturghii. Au slujit Arhim. Andrei Ioniță de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman și Părintele Amfilohie Brânză de la Schitul Sf. Ioan Iacob Hozevitul din Comănești, județul Bacău.

Slujba pomenirii a fost oficiată la Parohia Parava odată cu cea a Privegherii duminică, 7 august 2022. Sursa foto: Petronela Bărăscu

La Mănăstirea Sihla, slujba de pomenire a fost oficiată în prezența familiei, în prima parte a zilei de duminică, imediat după Sfânta Liturghie. Au slujit Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Părintele Protosinghel Pahomie Catană, Starețul Mănăstirii Sihla, și alți preoți ai sfântului așezământ.

Slujba pomenirii a fost oficiată la Mănăstirea Sihla duminică, 7 august 2022, după Sfânta Liturghie. Foto: Pr. Leonard Dumitru Militaru

În urmă cu trei ani, un accident rutier îl despărțea pe tânărul paroh din Parava de soția sa și cei patru copii. A plecat la cele veşnice în 7 august 2019, cu o zi mai înainte de a împlini 35 de ani.

Prezbitera Petronela Bărăscu și cei patru copii ai părintelui au ajuns în atenția publicului prin atitudinea profund creștină pe care au avut-o după acest tragic moment.

„Viața e un dar, pentru că nu toți au primit-o și nimeni nu o poate prelungi prin propriile sale puteri. Sănătatea e un dar pentru că nu toți o au și oricând se poate pierde; soțul/soția, copiii sunt daruri primite de Sus. Când pierdem unul din aceste daruri, să mulțumim că încă le avem pe celelalte. Să nu cârtim că ni s-a luat, pentru că nu a fost cu adevărat al nostru, ci al Celui ce ne-a învrednicit de el”, a scris pe Facebook Preoteasa Petronela Bărăscu.

Ea a mai relatat că unul din copii i-a spus:

„Mami, de ziua lui, tati a primit Raiul!”

Familia la pomenirea de la Mănăstirea Sihla duminică, 7 august 2022. Foto: Pr. Leonard Dumitru Militaru

Toate acestea l-au făcut pe Părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, să exclame: „O dragoste mai presus de tot ceea ce găsim în istorie sau în literatură… Asta lipsește din mai toate poveștile cuplurilor celebre – Dumnezeu!”

Foto credit: Pr. Leonard Dumitru Militaru

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente