Un ierarh din Slovacia s-a rugat împreună cu românii la hramul mănăstirii de la Roma

Arhiepiscopul Juraj de Michalovce și Košice a slujit duminică împreună cu Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei la hramul mănăstirii românești de la Roma.

A fost al treisprezecelea hram al mănăstirii situate în incinta Centrului eparhial al Episcopiei Italiei. La eveniment a fost prezent și Excelența Sa George Bologan, Ambasadorul României în Italia.

©Episcopia Italiei

În cuvântul rostit în cadrul slujbei, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania le-a spus celor prezenți că Adormirea Maicii Domnului „ne descoperă taina morții care prin jertfa Născătoarei de Dumnezeu devine adormire pentru noi toți și taina vieții, care prin jertfa Mântuitorului Hristos pe cruce devine Înviere pentru noi toți”.

©Episcopia Italiei

După Liturghie, Ambasadorul George Bologan s-a adresat celor prezenți într-un mesaj prin care a evidențiat importanța rugăciunii către Maica Domnului în aceste vremuri tulburi.

©Episcopia Italiei

Înaltpreasfințitul Părinte Juraj a adresat un cuvânt de mulțumire întregii comunități și a transmis binecuvântări din partea Preafericitului Părinte Rastislav, întâistătător al Bisericii Ortodoxe a Ținuturilor Cehiei și Slovaciei.

©Episcopia Italiei

La final, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a mulțumit tuturor oaspeților și credincioșilor prezenți. Ierarhul a amintit că în aceste zile mai mulți tineri din Episcopia Italiei participă la „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente