Un grup vocal tradițional din Bucovina a colindat mai multe parohii românești din Germania

Grupul vocal tradițional „Ai lui Ștefan noi oșteni” de la Liceul „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, Suceava, a colindat la sfârșitul săptămânii trecute mai multe parohii românești din Germania.

Prima parohie la care grupul sucevean a susținut un concert de colinde a fost „Sf. Nicolae și Sf. Epictet și Astion” din Duisburg.

În cea de-a doua zi de turneu, colindătorii bucovineni au colindat românii din parohia „Sf. Calinic de la Cernica și Sf. Vitus” din Mönchengladenbach-Viersen.

Seara, sucevenii i-au colindat pe credincioșii români veniți la biserica din Dortmund.

Pe lângă credincioșii parohiei, au venit să-i asculte pe tinerii bucovineni și protoiereul Radu Constantin Miron, președintele Cercului de lucru al Bisericilor Creștine din Germania, ipodiaconul Nikolaj Thon, fostul director general al Conferinței Episcopilor Ortodocși din Germania,precum și arhimandritul Nathanael Neacșu de la Facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae din Iași, care au fost profund impresionați de colindele tradiționale interpretate cu multă bucurie și măiestrie artistică.

Vizita colindătorilor la românii din Germania s-a încheiat duminică în parohia „Sf. Spiridon și Sf. Petronila” din Munster unde au susținut un concert de colinde după Sfânta Liturghie de hram.

Parohia din Munster l-a cinstit cu anticipație, duminică, pe Sfântul Spiridon. Liturghia a fost oficiată de Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Parohiile din diaspora își serbează frecvent hramurile duminica, pentru a permite participarea la eveniment a credincioșilor care lucrează în timpul săptămânii sau locuiesc la distanțe mari.

„Au fost momente de mare bucurie pentru românii de cele patru parohii, care au s-au simțit mai aproape de Dumnezeu, de România și de cei de acasă prin colindele străbune, cât și pentru cei care au colindat”, a relatat Pr. Ispas Ruja de la Parohia Dortmund.

Grupul vocal „Ai lui Ștefan noi oșteni” este coordonat de Profesorul Vasile Schipor.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente