Un grup de preoți clujeni a renovat în trei săptămâni casa unui vârstnic cu dizabilitate

În Parohia Aruncunta s-a încheiat săptămâna aceasta proiectul de renovare a casei unui vârstnic. Au fost implicați 18 preoți din Protopopiatul Ortodox Român Cluj I, iar lucrările s-au terminat în trei săptămâni.

La inițiativa părintelui Andrei Sârb de la parohia Aruncuta, Părintele Florin Ignat, asistent social al Serviciului de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Cluj I, a realizat o anchetă socială la domiciliul lui Dumitru Gliga, în vârstă de 67 de ani.

Acesta trăiește singur și suferă de un handicap la piciorul stâng.

Ancheta a constatat nevoia de renovare a locuinței modeste, de numai o cameră, a lui Dumitru Gliga, precum și faptul că pensia sa, de numai câteva sute de lei, nu i-ar fi ajuns în acest scop.

Proiectul renovării a fost coordonat de Părintele Florin Ignat. Banii pentru materiale au provenit în cea mai mare parte din fondul de asistență.

Pereții, serios afectați, au fost tencuiți, iar la interior a fost turnată o șapă din beton, pentru că prin podeaua de pământ intrau în casă șoareci.

Au fost înlocuite ferestrele, iar scândurile de pe fațadă au fost șlefuite, reparate și lăcuite. Un gard nou a fost amenajat pe prispă, iar numeroasele țigle sparte de pe acoperiș au fost înlocuite. Casa a fost mobilată.

În realizarea sau susținerea financiară a proiectului s-au mai implicat și alți 16 preoți, inclusiv Părintele Protopop Dan Hognogi.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei l-a ridicat pe Părintele Florin Ignat, coordonatorul acțiunii, la rangul de iconom pentru implicarea sa. Astfel, el va avea dreptul de a purta brâu roșu și bederniță.

Foto credit: Ziarul Făclia

Comentarii Facebook


Știri recente