Un fragment din moaștele Sfântului Serafim de Sarov va fi dus în Grecia

La mai puțin de o lună de la aducerea moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov la București, un fragment din moaștele sfântului va fi dus în Patra pentru a marca deschiderea Conferinței Internaționale „Mesajul Apostolului Andrei cel Întâi Chemat în lumea contemporană”, organizată de Mitropolia Ortodoxă de Patra și de Fundația Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat.

Conferința dedicată Sfântului Apostol Andrei se va desfășura în perioada 17-19 noiembrie 2017 la Centrul universitar de conferințe din Patra, al treilea oraș ca mărime din Grecia.

Sfintele moaște vor fi aduse în Grecia de la mănăstirea Sfânta Treime – Sfântul Serafim din Diveevo cu binecuvântarea Patriarhului Kirill al Moscovei. Potrivit programului, moaștele vor fi așezate spre închinare în biserica Sfântul Andrei, în perioada 16-26 noiembrie. Mitropolia de Patra anunță că biserica va rămâne deschisă zilnic și că vor fi oficiate diferite slujbe în toată această perioadă.

„Răspundem apelului Patriarhului Kirill al Moscovei și al întregii Rusii de a duce relicve sfinte în diferite părți ale lumii ortodoxe. Ne este cunoscut faptul că în Grecia sunt apreciate și respectate relațiile spirituale și istorice cu Rusia. Acolo sunt pomenite numele atâtor personalități istorice marcante precum Teodor Ushakov, Ioannis Kapodistrias, Marea Ducesă Orga Konstantinovna Romanova. Acolo îi cinstesc pe marii sfinți ruși. De aceea, suntem încredințați că aducerea moaștelor Sfântului Serafim de Sarov va fi primită cu entuziasm de societatea grecească”, a declarat Vladimir Bushuev, directorul Fundației Sfântului Andrei.

Delegația rusă care va aduce moaștele Sfântului Serafim în Grecia va fi alcătuită din Episcopul Ilie de Balahninskiy, vicar al Mitropoliei de Nijegorod, stareța mănăstirii Diveevo, monahia Serghia, precum și alți clerici din eparhie.

Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, a adus la București luna trecută un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, cu prilejul primei sale vizite în România. Patriarhul Moscovei a fost invitat de Părintele Patriarh Daniel să participe la evenimentele dedicate sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, când reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe din fostele țări comuniste au comemorat pe toți mărturisitorii și apărătorii credinței ortodoxe din timpul regimului ateu.

Moaștele Sfântului Serafim au fost ulterior oferite Bisericii Sfântul Nicolae – Tabacu din București, unde este îmbisericită comunitatea ortodoxă rusă.

Foto credit: FAP

Comentarii Facebook


Știri recente