Un film despre viaţa Sfântului Nectarie va rula în cinematografele din Grecia

Omul lui Dumnezeu (Man of God) este titlul filmului care urmează să fie dedicat vieţii şi activităţii Sfântului Nectarie de la Eghina, anunţă Orthodoxia News Agency.

Producţia va fi regizată de Yelena Popovic, iar filmările sunt aşteptate să înceapă în această toamnă.

Conform aceleiaşi surse, din distribuiţie vor face parte mai mulţi actori greci renumiţi, rolul Sfântului Nectarie fiind atribuit lui Aris Servetalis.

Însă, probabil cel mai important nume din distribuţie este cel al lui Jonathan Jackson care şi-ar fi dat acordul de a participa la filmarea producţiei.

Câştigător a cinci premii Emmy pentru interpretarea din serialul „General Hospital”, cunoscut şi din rolurile pe care le-a avut în alte filme precum „Nashville”, „Tuck Everlasting” sau „Insomnia”, unde a jucat alături de Al Pacino şi Robin Williams, Jonathan Jackson s-a convertit la ortodoxie în urmă cu aproape opt ani.

Jonathan este și vocalistul formației Enation și autor al lucrării „Book of Solace and Madness”, publicată în 2012.

Filmul este aşteptat să apară pe marile ecrane în anul 2020, la împlinirea a 100 de ani de la trecerea în veşnicie a Sfântului Nectarie.

Sfântul Nectarie

S-a născut în data de 1 octombrie 1846 în Silivria, un orășel situat în provincia Tracia din nordul Greciei, pe malul mării Marmara.

Sfântul Nectarie a adormit în Domnul în data de 8 noiembrie 1920, după ce a îndurat un an și jumătate chinurile cancerului.

A fost înmormântat în mănăstirea „Sfânta Treime’” din Eghina şi a fost canonizat de Patriarhia Ecumenică în 1961, fiind pomenit în data de 9 noiembrie.

Foto credit: IMDB

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…