Un elev seminarist a fost ales primarul tinerilor din Slobozia

Cornel Andrei este noul primar al tinerilor din Slobozia. La alegerile din 30 martie, Cornel a fost ales cu 14 voturi din cele 22 exprimate, anunţă Seminarul Teologic Ortodox din Slobozia pe contul de Facebook.

Cornel Andrei are 18 ani și este elev în clasa a XII-a la instituţia liceeală ortodoxă.

Mihai, fostul primar, s-a retras din motive personale. Predarea de ştafetă a avut loc la Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia, sub a cărui tutelă se află Consiliul Local al Tinerilor (CLT).

Cornel Andrei activează în CLT din ianuarie 2020 și consideră că poate face mai mult pentru această organizație ca primar, deși are doar câteva luni la dispoziție din acest mandat, iar examenele îi bat la ușă.

Consiliile locale ale tinerilor funcţionează, în general, după modelul consiliilor locale (ale adulţilor). Adresată în primul rând tinerilor de 15-17 ani (clasele a IX-a şi a X-a), iniţiativa înfiinţării unor consilii ale copiilor şi tinerilor s-a dezvoltat  după  1979, Anul Internaţional al Copilului (a fost înfiinţat primul consiliu, la Schiltigheim, în Alsacia).

Cei din Consiliul Tinerilor au misiunea de a identifica probleme şi a propune soluţii privind viaţa copiilor, tinerilor şi a întregii comunităţi. Ei vor trebui să se informeze în legătura cu aceste probleme, să le studieze, să identifice soluţii şi să elaboreze programe de acţiune pe care,  împreună cu cei care i-au ales, urmează să le realizeze.

Consilierii se întâlnesc de mai multe ori pe an în plen, uneori cu Primarul-adult pentru a propune diverse proiecte. În perioada dintre două şedinţe plenare, ei pot lucra grupaţi pe comisii pentru a concretiza cu ajutorul serviciilor publice competente din cadrul primăriei, proiectele asupra cărora au decis împreuna, în mod autonom.

Primarul tinerilor este ales dintre membrii Consiliului Local al Tinerilor.

Foto credit: Seminarul Teologic din Slobozia/Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente