Un dirijor al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca este câștigătorul secțiunii de compoziție a Festivalului Lăudați pe Domnul

Dirijorul Matei Pop al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca a fost desemnat în 20 septembrie 2018, câștigătorul secțiunii de compoziție a Festivalului-Concurs Lăudați pe Domnul.

Comisia s-a întrunit joi la Centrul Sfântul Nectarie de la Eghina al Mănăstirii Radu Vodă din București și a jurizat lucrările compozitorilor.

La această secțiune s-au înscris șase compozitori de muzică din cuprinsul Patriarhiei Române.

Condiția principală a participării a fost compunerea unei piese muzicale pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella, având ca temă unitatea de credință și de neam a poporului român.

De asemenea, piesa trebuie să fie în primă audiție și nepublicată până în prezent, având durata între 3 şi 6 minute.

Câștigătorii stabiliți în urma jurizării sunt:

  • Premiul I: d-l Matei Pop, dirijor la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca;
  • Premiul al II-lea: d-l Alexandru Semeniuc, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași;
  • Premiul al III-lea: Dorin Alexandru Gelu Hotea, elev la Seminarul Teologic Liceal Sfântul Iosif Mărturisitorul din Baia Mare.

Celelalte locuri au fost ocupate de:

  • Mihai Rusu, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași și la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași;
  • Pr. Cristian Alexandru, de la Parohia Afumați 2, Protoieria Ilfov Nord.

Compozitorii clasaţi pe primele trei locuri vor fi premiaţi în cadrul concertului din ziua de 27 octombrie 2018, în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei.

Ceilalți participanți la concurs vor primi, prin poștă, diplome de participare. Lucrările câștigătoare vor fi publicate în reviste bisericeşti şi pe site-ul Patriarhiei Române.

Foto credit: public domain

Comentarii Facebook


Știri recente