Un cadru, o poveste: „Legătura arhaică dintre om și animalele sale”

Silviu-Florin Salomia, participant la Expoziția „Chipul satului românesc”, organizată de Basilica.ro, a fost de acord să ne împărtășească povestea din spatele unui cadru la care ține enorm.

Este vorba despre o fotografie ce surprinde „gestul aproape părintesc” al unui om da la sat de a-și mângâia caii și a le fluiera pentru a-i liniști după o zi obositoare de muncă.

Silviu Salomia se afla în primăvara lui 2015 în prima zi la un workshop organizat de Sorin Onișor, în zona Orșova când a surprins acest cadru.

Am ieșit pe dealurile din apropiere pentru a căuta subiecte fotografice sau, în cel mai rău caz, pentru a admira un apus special. Câțiva dintre noi ne-am îndepărtat de grup și l-am întâlnit pe acest țăran întorcându-se de la câmp alături de cei doi cai ai săi.

Fotograful mărturisește că nici nu a observat frumusețea gestului făcut de acea persoană preț de câteva secunde pentru a-și liniști caii. „Abia apoi, revăzând fotografiile, am realizat ce reprezintă”.

Pentru mine, gestul aproape părintesc de a-și mângâia caii și de a le fluiera pentru a-i liniști exprimă legătura arhaică dintre om și animalele sale, a spus Silviu-Florin Salomia.

Silviu Salomia ține enorm la acest cadru deoarece astfel de gesturi arată iubire și recunoștință. „Ele demonstrează faptul că, indiferent de greutățile vieții, frumusețea sufletului uman rămâne neschimbată”, a spus fotograful.


Ești fotograf? Alătură-te campaniei #satulmeuromanesc


„Satul românesc poate că este plin de drame neștiute, dar este și locul în care oamenii păstrează esența unor sentimente pierdute adesea în lumea modernă”, a subliniat Silviu Salomia.

Silviu-Florin Salomia

Silviu-Florin Salomia este un fotograf de 35 ani din Târgu Jiu, pasionat de fotografia de călătorie și peisaj.

Lucrând ca fotograf profesionist de evenimente, Silviu își petrece timpul liber explorând și fotografiind natura și satul romanesc autentic. El consideră ca există o bucurie și o plăcere specială în încercarea de a surprinde sufletul unui loc sau al unei persoane.

Iar dintre acestea, spațiul rural romanesc este fascinant și oferă nenumărate povești ce merită și trebuie spuse prin fotografie!


Citește și:


Foto credit: Silviu-Florin Salomia

Comentarii Facebook


Știri recente