Umanitatea de astăzi poate fi considerată fiul risipitor, spune Episcopul Oradiei

Preasfinţitul Părinte Sofronie a atras atenţia în cuvântul rostit duminică, 24 februarie 2019, asupra faptului că în vremurile noastre umanitatea se „comportă tot mai mult într-un mod unitar și, din păcate, în special în sensul despărțirii de Dumnezeu”, astfel că lumea poate fi numită cu uşurinţă „un fiu risipitor”.

„Umanitatea de astăzi poate fi considerată fiul risipitor al lui Dumnezeu, pentru că tatăl cel primitor din pildă este, de bună seamă, Dumnezeu”, a spus ierarhul credincioşilor prezenţi în Catedrala Episcopală din Oradea.

De asemenea, Preasfinţia Sa a precizat că pilda fiului risipitor este „atât de înălțătoare și de plină de speranță, încât zdrobește orice răutate din lumea aceasta”.

Însă, acest lucru se întâmplă, a afirmat ierarhul, „cu condiția de a ne păstra sensibilitatea sufletească într-o asemenea măsură încât să vibreze sufletul nostru la auzul cuvintelor mântuitoare ale Domnului Iisus Hristos”.

Episcopul Oradiei a evidenţiat faptul că „trăind într-o lume tot mai rea, desfrânată, urâțită, de multe ori  puterile sufletului nostru slăbesc, pentru că lăsăm noi să slăbească și, astfel, ajungem să ne comportăm și noi exact la fel”.

„Datorită valurilor de răutate și a urii ce se răspândește în lume, încetul cu încetul, devenim nepăsători, adică indiferenți, inimile ni se împietresc și sufletele rămân surde la chemarea milostivă și iubitoare a lui Dumnezeu Care vrea să ne salveze”, a atenţionat Episcopul Oradiei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Sfântul Ierarh Niceta de Remesiana al Catedralei, dirijat de Prof. Ioana Fesus, informează Episcopia Oradiei.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente