TVR recomandă o nouă emisiune: „Zi de zi cu Părintele Constantin Necula”

„Zi de zi cu Părintele Constantin Necula” este noua emisiune din grila TVR care îl are protagonist pe Părintele Constantin Necula. Este difuzată zilnic, din 14 septembrie, de la ora 19:56 și în reluare, a doua zi, de la 13:15.

„Emisiunea este propusă ca o pauză, un stop-joc la capătul unei zile, o meditație asupra zilei ce a trecut și asupra zilei care vine. Și aceasta pentru ca oamenii să se poată adăposti într-un gând. Prin aceasta emisiune cu Părintele Constantin Necula încercăm să aducem un plus de liniște și candoare unei zile prin care am trecut”, declară Victor Dochia, producătorul emisiunii.

Subiectele abordate nu vor viza chestiuni politice ori de can-can, ci texte ale Evangheliei cu atenție sporită pe nevoia omului modern de a se regăsi.

Producătorul emisiunii a scris pe Facebook că un alt obiectiv al emisiunii „este acela al redescoperirii cuvintelor cu adevărat importante pentru omenia noastră și modul în care aceste cuvinte pot vindeca răutatea și ruperea de planurile umane din România de astăzi”.

„Emisiunea propune generației tinere reperele unei vieți echilibrate”, spune Dochia.

„Zi de zi cu părintele Constantin Necula” este despre modalitatea în care cuvintele pot produce schimbări în viața omului și a societății, fără a fi fermenți de manipulare, ci de vestire directă și cuminte a valorilor din care putem crește ca oameni, se menţionează pe site-ul TVR.

Părintele Constantin Necula

Este doctor în Teologie din 2005 și conferenţiar universitar din anul 2007.

A participat la numeroase conferințe în țară și în străinătate, precum și la emisiuni de radio și de televiziune.

În 2017, Părintele Necula a primit din Partea Patriarhului Daniel Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” ca recunoaștere a meritelor în educația ortodoxă a tinerilor.

Foto credit: Tribuna

Comentarii Facebook


Știri recente