Tundere în monahism la Mănăstirea Brebu

În ajunul praznicului Intrării Maicii Domnului în Biserică, la Mănăstirea Brebu, din Episcopia Caransebeșului, a avut loc tunderea în monahism a uneia dintre viețuitoarele sfântului așezământ monahal. Slujba a fost săvârșită de arhimandritul Constantin Timiș, vicar-administrativ al Episcopiei Caransebeșului, care a săvârșit și Vecernia, și Litia praznicului înconjurat de un sobor de slujitori, în prezența obștii monahale și a numeroși credincioși. În cuvântul adresat obștii monahale și noii monahii, a subliniat importanța vieții constante și statornice în duhul voturilor monahale depuse la călugărie, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Piatra de temelie pentru biserica mănăstirii s-a pus în toamna anului 1997 de către Preasfințitul Episcop Laurențiu Streza, actualul Mitropolit al Ardealului, aceasta fiind definitivată și sfințită în anul 1999 prin efortul obștii monahale, cu ajutorul credincioșilor din Brebu, Soceni, Ezeriș, Cornuțel.

În anul 2000, la propunerea chiriarhului, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat transformarea Schitului „Acoperământul Maicii Domnului” în mănăstire de călugărițe.

Actualmente, sub îndrumarea maicii starețe, monahia stavroforă Magdalena Ghindaș, se întreprind eforturi de definitivare a ansamblului monahal.

Comentarii Facebook


Știri recente