Tronos a concertat la hramul Parohiei „Sf. Luca al Crimeii” din Bremen

Parohia românească din Bremen și-a serbat cu anticipație ocrotitorul spiritual, pe „Sfântul Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeii”, duminică, 9 iunie 2019.

Cu prilejul hramului, dar și aniversării a cinci ani de la înființarea parohiei, Grupul Psaltic Tronos a fost prezent în comunitate. Psalții Catedralei Patriarhale din București au oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie oficiată de Episcopul vicar Sofian Brașoveanul, iar după slujbă au susținut un concert de muzică religioasă.

Preotul paroh Marius George Cristea a apreciat în mod deosebit prestația Grupului Tronos. „Te urcă în Cer și îți aduce Cerul în inimă”, a scris preotul pe pagina de Facebook a Parohiei din Bremen.

Despre Părintele Teofil Părăian a vorbit și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Germaniei în predica rostită la Bremen.

PS Sofian Brașoveanul a recomandat împlinirea îndemnurilor Evangheliei și trăirea cu bucurie în unitate, aducând argumente și evocări de la vrednicul de pomenire Arhimandrit Teofil Părăian.

Totodată, Părintele Episcop i-a îndemnat pe cei prezenţi la hram, pe care i-a numit „icoane vii ale lui Dumnezeu pe pământ”, să își caute și să își găsească prietenia sfinților.

Foto credit: Parohia Ortodoxă Română din Bremen

Comentarii Facebook


Știri recente