Tronos a susținut un concert de cântece patriotice la MNIR

Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române a susţinut joi, 6 septembrie 2018, un concert de imnuri și cântece patriotice la vernisarea expoziţiei „Averescu și Prezan. Mareșalii României Mari” la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR).

Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Muzeului Naţional de Istorie din Calea Victoriei, București, informează Trinitas TV.

La eveniment au fost prezenți Olga Macarie, nepoata mareșalului Constantin Prezan, generalul-locotenent prof. univ. Grigore Stamate, colonelul prof. univ. Petre Otu, istoric militar și părintele consilier patriarhal Florin Șerbănescu.

Expoziția marchează 75 ani de la încetarea din viață a mareșalului Constantin Prezan și 80 ani de la cea a mareșalului Alexandru Averescu, două personalități semnificative pentru Armata României în Primul Război Mondial.

La eveniment au putut fi admirate piese de uniformă, distincții militare, bunuri personale și obiecte care sunt asociate cu activitățile celor doi comandanți militari.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 1 octombrie 2018, de miercuri până duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Foto credit: captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente