Trei zile de hram la Mănăstirea Văratec (PROGRAM)

Mii de pelerini sunt aşteptaţi la Mănăstirea Văratec, în perioada 14-17 august, cu prilejul celor trei zile de hram dedicate: Adormirii Maicii Domnului, Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec şi Sfântului Gheorghe Pelerinul.

Biserica principală a mănăstirii este închinată sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, iar în incinta aşezământului monahal se află moaştele Sfinţilor Iosif şi Gheorghe.

Programul liturgic a început încă din data de 14 august prin oficierea slujbei Vecerniei, de la ora 15:00, care va fi urmată de Utrenia şi Slujba Prohodului Maicii Domnului.

De ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, Liturghia va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului împreună cu Episcopul vicar Calinic Botoşăneanul de la Iaşi. Delegatul Patriarhului României la eveniment este arhim. Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal.

Miercuri seară, de la ora 18:00, va fi oficiată slujba Privegherii în cinstea Sfinţilor Brâncoveni şi a Sf. Iosif.

Joi, 15 august, după slujba Acatistului Sf. Iosif, Liturghia va fi oficiată de Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei. De la 18:00 va urma slujba Privegherii în cinstea Sfântului Gheorghe Pelerinul.

În ziua sărbătorii Sfântului Gheorghe Pelerinul la Mănăstirea Văratec vor slujii membrii Sinodului Mitropolitan al Moldovei şi Bucovinei. Slujba va fi prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan.

Mănăstirea Văratec este situată în satul Văratec din comuna Agapia (județul Neamț), la o distanță de 12 km de orașul Târgu Neamț și la 40 km de municipiul Piatra-Neamț. Este cea mai mare mănăstire de maici din România.

Comentarii Facebook


Știri recente