Trei ierarhi au oficiat sfințirea bisericii de lemn din Hațeg. „Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei” pentru paroh

Trei ierarhi au oficiat duminică, 30 mai, slujba de sfințire a bisericii de lemn construită în ultimul deceniu în parohia Hațeg III. Lăcașul de cult are hramurile „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla”.

Au slujit Episcopii Gurie al Devei și Hunedoarei, Siluan al Ungariei și Arhiereul vicar Nestor Hunedoreanul. După târnosire, a fost oficiată Sfânta Liturghie la altarul exterior al parohiei.

©Episcopia Devei și Hunedoarei

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Nestor a oficiat o hirotonie, urmând o solicitare a Arhiepiscopului Calinic al Argeșului și Muscelului. Ierarhul l-a hirotonit preot pe diaconul Nicolae Argatu, pe seama mănăstirii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” – Bascovele din județul Argeș.

©Episcopia Devei și Hunedoarei

La finalul slujbei, parohul comunității, Pr. Alin Opîrlescu a primit distincția „Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei” pentru clerici. Este cea mai înaltă distincție a eparhiei.

©Episcopia Devei și Hunedoarei

Credincioșii implicați în construirea noului lăcaș de cult au primit gramate de cinstire, Preasfințitul Părinte Gurie adresând un cuvânt de mulțumire tuturor celor implicați.


Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente