Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române prezenți la Simpozionul Internațional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă organizat la Cluj

Sute de clujeni au participat  duminică, 13 noiembrie 2016, la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană din Cluj de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și locțiitor al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, notează site-ul radio Renașterea.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Lucian a subliniat că Biserica este spitalul în care oamenii își vindecă rănile sufletești și trupești.

Samarineanul milostiv, după ce i-a pansat rănile acestui om care a căzut între tâlhari, l-a dus pe acesta la o casă de oaspeți, casă care simbolizează Biserica creștină, unde se săvârșesc Sfintele Taine pe care Hristos Domnul le-a instituit. Sfântul Ioan Gură de Aur pe care astăzi îl pomenim și îl cinstim ne spune tâlcuind această evanghelie, că Biserica nu este un tribunal în care oamenii sunt judecați, ci este un spital, în care ei se vindecă de păcate. Biserica este un spital în care noi ne vindecăm sufletește și trupește, a spus Preasfinția Sa.

Prezența celor doi ierarhi la Cluj s-a datorat  Simpozionului Internațional organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă. Cu această ocazie, Mitropolitul Clujului le-a mulțumit invitaților speciali pentru prezență

Le mulțumim Preasfințitului Visarion de la Tulcea și Preasfințitului Lucian de la Caransebeș că au făcut efortul și drumul de a fi astăzi cu noi și în zilele următoare, pe toată durata desfășurării simpozionului, a evidențiat Înaltpreasfinția Sa.

La finalul slujbei, Mitropolitul  Clujului le-a oferit fraților Teofil-Ovidiu și Adrian Simion Mureșan Crucea Transilvană, pentru implicarea în ctitoria care se desfășoară acum la Catedrala Mitropolitană.

În după amiaza zilei, cei trei ierarhi  au participat la ceremonia de deschidere a Simpozionul Internațional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă.

Axat pe Educație și Mărturisire precum și pe Formarea creștină a tinerilor în spiritul viu al Tradiției, simpozionul care are loc în perioada 13-16 noiembrie reunește nume mari ale teologiei actuale între care se numără ierarhi și profesori universitari din țară și din străinătate.

Simpozionul face parte din suita de manifestări științifice ale facultății și se înscrie în seria de evenimente organizate cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al anului 2016 ca anul omagial al educației religioase și tineretului creștin ortodox și anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente