Transfăgărăşanul a fost redeschis circulaţiei rutiere

Circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), a fost redeschisă miercuri, 15 iunie 2022, începând cu ora 08:00, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„CNAIR a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie”, au transmis reprezentanţii CNAIR.

Transfăgărăşanul

Cunoscut şi sub numele de DN 7C, Transfăgărăşanul traversează Munţii Făgăraş, unind barajul Vidraru (judeţul Argeş) de Cârnişoara (judeţul Sibiu). Spectaculosul drum a fost construit în doar 4 ani şi jumătate, din luna martie a anului 1970 până în septembrie 1974 şi are lungimea de 90 de kilometri. Construirea acestuia a fost realizată, în cea mai mare parte, de trupele de geniu ale Armatei Române.

Traseul Transfăgărăşanului este considerat unul dintre cele mai spectaculoase şi încântătoare din întreaga Europă şi nu numai, atât datorită înălţimii la care se află (altitudinea maximă pe care o atinge este de 2.042 de metri), cât şi datorită peisajelor pitoreşti ce îl înconjoară, dar mai cu seama numeroaselor serpentine pe care, atunci când le străbaţi, îţi dau impresia că te afli într-un roller coaster.

Drumul Transfăgărăşanului ne duce spre o sumedenie de atracţii si obiective turistice, printre care 27 de viaducte, un tunel de 887 de metri (cel mai lung din România), lacuri de o frumuseţe ireală şi cascade fascinante.

Foto credit: Wikipedia

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente