Transfăgărășanul a fost deschis pentru circulație

Circulația rutieră pe Transfăgărășan a fost redeschisă luni pentru toate categoriile de autovehicule. Există însă anumite restricții orare.

Pentru siguranța participanților la trafic, drumul este deschis doar în intervalul orar 07-21:00. Până la 30 octombrie, accesul este permis pe toată lungimea șoselei, din localitatea Bascov (km. 0) și până la intersecţia cu DN 1 (Kilometrul 152 al drumului).

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, deoarece în zonă apar fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

Administratorii acestui drum au mai anunțat că în ultimul timp au apărut urși în apropierea carosabilului. Turiștii sunt sfătuiți să nu se apropie de ei și să nu le ofere mâncare. Dacă îi văd, turiștii sunt rugați să anunțe imediat prezența acestora la Numărul pentru Urgențe 112.

Şoseaua Transfăgărașan se află pe Drumul Naţional 7C, care leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş. Distanța totală pe care o străbate prin masivul montan este de 92 de kilometri.

Transfăgărașnul străbate judeţele Argeş şi Sibiu și ajunge la altitudinea maximă, 2.042 de metri, la Bâlea Lac.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de opt luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci și alunecări de teren.

Foto credit: Transylvania Beyond

Comentarii Facebook


Știri recente