Tradiționalul Concert de colinde al corurilor Facultății de Teologie din Arad

În zilele de 16 și 17 decembrie 2015, corurile Facultății de Teologie Ilarion V. Felea a Universității Aurel Vlaicu din Arad au susținut tradiționalul concert de Crăciun. Evenimentul s-a desfăşurat în Sala de conferințe a Universității.

În prima zi, la eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, precum şi Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Moderatorul evenimentului a fost părintele decan, Pr. Prof. Dr. Ioan Tulcan, care a salutat prezența ierarhilor, mulțumindu-le pentru prezență și susținere, arătând că „acest concert marchează inaugurarea aniversărilor a 25 de ani de existență atât a corului condus de Conf. Dr. Mircea Buta, cât și a acestei instituții. Mesajul acestor colinde ne deschide sufletul spre amintirile copilăriei, aducându-ne în preajma Tainei Întrupării Cuvântului, cea care caută să ne deschidă alte perspective asupra existenței noastre”.

Mitropolitul Ioan a transmis un bogat cuvânt duhovnicesc, evidențiind câteva aspecte din bogata tradiție românească legată de sărbătoarea Nașterii Domnului, mulțumindu-le gazdelor pentru invitație. Tot în acest cadru au fost și comemorați și eroii Revoluției din Arad și Timișoara de acum 25 de ani.

În sală au fost prezenţi numeroase oficialităţi precum domnul Cosmin Pribac prefect al Aradului, domnul Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, doamna Prof. univ. dr. ec. Ramona Lile – Rector al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, părinţii consilieri ai Arhiepiscopiei Aradului, numeroşi preoţi, profesorii Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. precum şi un număr mare de credincioşi.

Concertul de colinde a fost susţinut de:

  • grupul Bizantin Trifon Lugojan dirijat de Emanuel Ioan Proniuc;
  • Corul Bărbătesc Atanasie Lipovan dirijat de Arhid. Asist. Univ. Drd. Paul -Tiberiu Ardelean;
  • Corul Mixt Sfântul Maxim Mărturisitorul din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă condus de Conf. Dr. Mircea Buta;

Concertul a fost realizat în parteneriat cu Universitatea ,,Aurel Vlaicu din Arad” după cum aflăm de la Pr. Filip Albu şi de la Silviu Hodrea.

Comentarii Facebook


Știri recente