Toţi clericii Eparhiei Teleormanului vor participa la procesiunea de Florii în Alexandria

Cei peste 300 de clerici din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului vor participa anul acesta la procesiunea de Florii organizată pentru al patrulea an consecutiv în Alexandria.

Procesiunea va debuta sâmbătă, 20 aprilie 2019, cu slujba Vecerniei oficiată de Preasfinţitul Părinte Galaction la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiu, începând cu ora 15:00.

Vecernia va fi urmată de sfinţirea stâlpărilor.

La ora 1600, clericii şi credincioşii vor porni spre Catedrala Episcopală Sfântul Alexandru din Alexandria, pe următorul traseu:

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena →  strada Libertății (Centrul pietonal al orașului) →  biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel →  strada 1848 →  strada Dunării – Catedrala Episcopală Sfântul Alexandru.

Se vor face două opriri: în fața bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena și în fața bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

„Pelerinajul se va încheia la Catedrala Episcopală Sfântul Alexandru, unde Episcopul Alexandriei şi Teleormanului va sfinți Icoana Intrării în Ierusalim a Domnului care a fost purtată în această procesiune, va rosti Rugăciunea pentru pelerini precum și un cuvânt de învățătură” a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Arhid. Serafim Baciu, Consilier Eparhial.

Citeşte şi: Pelerinajul creștin-ortodox de Florii în București și Ploiești

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente