Titluri de carte avându-l în centru pe Patriarhul Justinian, disponibile la Librăria Cărţilor Bisericeşti

La Librăria Cărţilor Bisericeşti sunt disponibile mai multe titluri care îl au în centru pe al treilea conducător al Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Justinian Marina.

În 22 februarie 2021 s-au împlinit 120 de ani de la naşterea sa.

Volumele scot la iveală aspecte din misiunea desfăşurată de Patriarhul Justinian în beneficiul vieţii bisericeşti ortodoxe.


În paginile lucrării este prezentat itinerariul misiunii patriarhului, pornind de la slujirea de preot paroh la Vâlcea şi continuând cu realizările din timpul mandatului patriarhal. Sunt menţionate canonizările de sfinţi din timpul său, cum s-au dezvoltat viaţa monahală, instituţiile de învăţământ teologic şi care au fost relaţiile cu statul comunist.

În Cuvântul înainte, Patriarhul Daniel a precizat aşteptările pe care le are de la acest proiect editorial.

Potrivit Preafericirii Sale, lucrarea „va contribui la o mai bună cunoaștere a trecutului istoric al Bisericii Ortodoxe Române și ne va încuraja o dată în plus să mărturisim și să promovăm credința creștină ortodoxă, după modelul înaintașilor noștri, care au mărturisit-o și apărat-o chiar cu prețul vieții lor în vreme de persecuție”.

Nota editorială subliniază că întâlnirea celor intervievaţi cu Patriarhul Justinian a avut un impact pozitiv în vieţile lor.

Volumul cuprinde interviuri inedite, dar şi altele publicate în anii 2017-2018 în cotidianul Ziarul Lumina și în săptămânalul Lumina de Duminică.

„Faptul că Biserica noastră a reușit să supraviețuiască, în condiții în care nu părea să aibă nicio șansă, se datorează exclusiv acestui providențial Patriarh”.    

  • Patriarhul Justinian: mărturii, fapte şi adevăr cuprinde mărturiile personale vizavi de persoana patriarhului ale unui cleric care l-a cunoscut personal şi a lucrat în Administraţia Patriarhală în timpul păstoririi celui de-al treilea conducător al Bisericii.

„Deși sufletește s-a mutat în lumea drepților, iar trupul i-a fost coborât în cripta din Mănăstirea Radu Vodă, totuși chipul său a rămas neșters din istoria Bisericii Ortosoxe Române prin împlinirile pe care le-a înscris în filele cronicii noastre bisericești timp de aproape trei decenii, ca Patriarh și părinte al tuturor românilor de pretutindeni”, mărturiseşte autorul.

  • Selecţia de Îndemnuri pastorale aduce la lumină sfaturile Preafericirii Sale în diferite teme de actualitate.

El oferă o serie de îndemnuri legate de ajutorarea celor nevoiaşi, despre creşterea copiilor, fericire, îngrijirea orfanilor, muncă, pace, etc.

Între acestea se numără şi povăţuiri duhovniceşti în materie de cântarea în comun a credincioşilor, dar şi despre lucrarea Bisericii în societate.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente