Tinerii merituoşi ai Parohiei „Sf. Nicolae”-Brâncoveanu din Făgăraş vor primi burse de performanţă

Tinerii cu rezultate şcolare excepţionale din comunitatea parohială „Sfântul Nicolae”-Brâncoveanu din Făgăraş vor primi burse de performanţă.

Proiectul este subdiviziune a unui proiect mai mare, „Bursele brâncoveneşti”, lansat anul trecut de preoţii lăcaşului de cult.

Obiectivele programului sunt: încurajarea performanței; sprijinirea elevilor de liceu/studenților cu rezultate școlare bune dar posibilități financiare reduse din Țara Făgărașului, precum și a celor cu rezultate excepționale din cadrul comunității parohiale; construirea unei rețele de sprijin pentru tineri, în cadrul căreia aceștia să se simtă încurajați să își dezvolte abilitățile, să investească în pregătirea lor profesională și să se implice activ în viața comunității.

Anul acesta, prin proiectul „Bursele brâncoveneşti” vor fi acordate 23 de burse: 16 de studiu și 7 de performanță, valoarea totală a proiectului fiind de 37.800 lei.

Fondul de burse este constituit din contribuția comunității bisericii brâncovenești și a altor persoane dornice să sprijine pe tinerii cu potențial. Donațiile au fost făcute fie direct, fie în cadrul unor evenimente caritabile.

„Ne-am bucurat foarte mult de această inițiativă și de suportul concret pentru realizarea ei. La această idee au aderat încă două familii, astfel încât am putut acorda patru burse a câte 1.200 lei pentru elevi de liceu și trei burse a câte 3.000 de lei pentru studenți, unde evident cheltuielile sunt mult mai mari”.

„Această secțiune inedită a fost anunțată la biserică și pe grupurile de comunicare ale comunității parohiale, iar tinerii au putut depune dosarele până în 10 august”, a afirmat Natalia Corlean, coordonatorul proiectului.

Programul a fost inspirat de Domnitorul Martir Constantin Brâncoveanu, cunoscut ca promotor și protector al culturii și al educației, fiind lansat în 2019 chiar în ziua lui de pomenire.

Cei care au obţinut bursele, precum și mediile de absolvire, au fost publicate pe site-ul bisericii.

Foto credit: Mitropolia Ardealului


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente