Tinerii înecaţi în Siret, pomeniţi la Catedrala din Roman. Eparhia va sprijini financiar familiile victimelor

Cei cinci tineri care au murit înecaţi duminică în Siret, vor fi pomeniţi, timp de 40 de zile, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în Catedrala din Roman, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Daniel Zamfir, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Eparhia a anunţat printr-un comunicat de presă că va sprijini financiar familiile victimelor.

Accidentul s-a produs pe raza localităţii Cotu Grosului – comuna Filipeşti, jud. Bacău. Cei cinci adolescenţi aveau vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

„Acest accident, survenit într-o perioadă în care creștinii se pregătesc să întâmpine prin post și rugăciune marea sărbătoare a Schimbării la Față a Domnului Iisus Hristos, ne-a determinat ca, de atunci, în cadrul Sfintei Liturghii de la Catedrala arhiepiscopală din Roman, să înălțăm rugăciuni pentru ca Dumnezeu să primească în ceruri sufletele celor cinci adolescenți – Claudiu-Andrei, Alin-Luis, Costel-Lorenzzo, Răzvan-Ionuț, Gabriel-Eduard – și să dăruiască putere familiilor lor”, precizează eparhia.

În comunicatul de presă, preoţii şi credincioşii din parohiile Bahna și Broșteni sunt îndemnaţi să fie alături de cele patru familii îndoliate, arătându-și iubirea milostivă față de cei aflați în suferință, după îndemnul Mântuitorului Hristos.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului va oferi familiilor consiliere spirituală și ajutor material în vederea prohodirii și înhumării celor decedați, asigurând servicii religioase gratuite.

„Cele 4 familii vor primi din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului un sprijin financiar în valoare totală de 10.000 de lei”, anunţă eparhia.

La acţiunea de căutare a celor cinci adolescenţi au participat pompierii din Bacău şi Neamţ. Poliţiştii cercetează circumstanţele în care s-a produs tragedia.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente