Tinerii din ASCOR Cluj, gând de recunoștință pentru PS Vasile: Ne-a modelat sufletele, ne-a fost Acel Exemplu

La vestea trecerii din această viață a Preasfințitului Părinte Vasile, tinerii din ASCOR Cluj-Napoca au transmis un mesaj în care au schițat portretul duhovnicesc al ierarhului prin prisma interacțiunii lor cu el.

„Preaiubitul nostru ierarh și-a închinat întreaga viață slujirii lui Dumnezeu și aproapelui, împlinind astfel poruncile Mântuitorului: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta (…) Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi (Marcu 12:30-31)”.

„Preasfințitul Părinte Vasile a fost sprijin bolnavilor, izvor de putere pentru cei deznădăjduiți, cămin pentru cei fără de casă, părinte pentru cei orfani… A fost Fiu, a fost Preot, a fost Ierarh, a fost Îndrumător a sute și poate chiar mii de suflete”.

„De-a lungul timpului ne-a fost alături, ne-a sprijinit, ne-a povătuit, ne-a modelat sufletele prin frumoasele învățături și pilde vii, ne-a fost Acel Exemplu. De astăzi înainte, toți cei care am fost părtași la acestea avem datoria și obligația morală de-ai duce mai departe exemplul și învățăturile”.

„Privind retrospectiv, putem astfel observa imensa moștenire spirituală, nemărginita dragoste față de tot Omul pe care Preasfințitul o avea. De aici, îndreptățiți sunt toți cei care atribuie când se referă la Preasfinția Sa cuvinte precum omul rugăciunii și al răbdării, un om de pace ruptă din Rai, Bunătate și blândețe filocalică, arhiereu cu vocație și un mărturisitor al lui Hristos în mijlocul oamenilor.

„Acesta a fost, acesta este și acesta va fi Preasfințitul Vasile în sufletele și în amintirea tuturor acelora care au avut bucuria de a-l cunoaște – un „Sfânt pe Picioare”.

Cei care doresc, îi pot aduce un ultim omagiu Preasfințitului Părinte Vasile la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Înmormântarea va avea loc luni, 11 octombrie 2021.

Foto credit: Facebook / ASCOR Cluj-Napoca

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente