„Le-am dus oamenilor puțină Românie, puțină acasă”: Tinerii botoșăneni care au colindat Italia

Un grup de tineri din Vorona Mare, Botoșani, a vestit în decembrie Nașterea Domnului comunităților românești din Italia.

Organizați în cadrul ATOR Vorona Mare sub coordonarea preotului paroh Sandu Mihai Olivian, adolescenții au colindat timp de 7 zile Italia, „țara zâmbetului, a gustului şi a iubirii”.

Pe lângă colindul autentic, dus cu multă grijă pe plaiuri italienești, noi, nişte adolescenți simpli din Vorona veche, le-am dus oamenilor puțină Românie, puțină acasă.

Membrii ATOR au împărtășit experiența pe blogul asociației, unde și-au exprimat recunoștința față de românii care i-au primit și față de preotul lor paroh.

Tinerii din Vorona colindă într-o biserică românească din Italia. Foto credit: ATOR Vorona Mare

Ei spun că au primit mai mult decât au oferit: „Am primit multe îmbrățişări, lecții de viață dar și părți din sufletele românilor de acolo”.

„Toate acestea nu s-ar fi întâmplat, dacă un om minunat, cu un extraordinar lipici la copii și adolescenți, nu și-ar fi riscat libertatea și sacrificat timpul, ca puştanii din satul său, să muşte puțin din frumusețea acestei lumi”, menționează tinerii făcând referire la preotul Sandu Mihai Olivian.

Membrii ATOR Vorona au vizitat: Catedrala San Paulo, Catedrala San Petro, Orăşelele Gaeta și Terracina, Biserica San Francisco, Monte Cassino, Roma, Santa Cruce di Gerusalim, San Giovanni de la Terano, Cetatea Sermoneta, Orașul Napoli, Portul din Napoli, Muzeul Vatican, Fontana di Trevi, Minunatul Coloseum și Marea Tireniană.

Foto credit: ATOR Vorona Mare

Comentarii Facebook


Știri recente