Tineri reșițeni în tabără la Loreto, Italia

Elevii Colegiului Național Traian Lalescu din Reșița au pornit duminică, 31 iulie 2016, spre a 8-a ediție a taberei de la Loreto – Italia, organizată în cadrul proiectului internațional Da EurHope a EurHome, a precizat Teodora Potocean.

Tinerii sunt însoțiți de pr. prof. Nicolae Chiosa, pr. Damaschin Tătaru, prof. Mădălina Chiosa, dar și de noul primar al Reșiței, Ioan Popa, care sosește în Italia cu gândul continuării proiectului de înfrățire dintre Reșița, Pesaro și Loreto.

Așa cum afirmă Oana Bezergeanu, o veche participantă, acest proiect nu este doar o simplă excursie, ci prietenie, iubire creștină și liniște sufletească; «Da EurHope a EurHome» s-a transformat în «acasă», iar oamenii săi frumoși într-o mare familie. Noi ne deschidem larg brațele pentru a cuprinde în această familie deosebită cât mai mulți români, italieni, unguri, englezi, danezi şi suedezi, reprezentanți ai țărilor participante.

Anul acesta însă, elevii Colegiului Național Traian Lalescu se bucură și de o săptămână de momente unice în Slovacia. În stațiunea Jasna, din Munții Tatra, vor participa la o întâlnire alături de peste 600 de tineri din toate colțurile lumii, din diferite țări și chiar continente.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, cu susținerea și sprijinul părinților și a unui om cu suflet mare, Ciprian Duca, pornesc la drum, atât veterani ai proiectului, cât și noi participanți, cu speranța în suflet și dorința realizării idealului de unitate în diversitate prin iubire creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente