Tineri în pelerinaj la Mănăstirea Cetățuia

Mănăstirea Cetățuia din Iași a fost vizitată marți, 6 mai 2014, de 120 de elevi ai Liceului Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Iași, însoțiți de profesorii lor. Marșul a pornit de la liceul amintit spre străvechea așezare monahală. Pe parcursul pelerinajului, tinerii au împărțit pliante și au promovat stilul de viață sănătos.

Evenimentul „Inimile sus” a avut loc în cadrul campaniei „Toată lumea în mișcare”, după cum aflăm de la mmb.ro. După ce au ajuns în biserica mănăstirii, liceenii au ascultat un cuvânt duhovnicesc despre rolul pelerinajului în viața creștinului, ca modalitate de aflare și descoperire a lui Hristos. „Clubul „Eagle Heart”, de la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Iași, a organizat astăzi (n.r. ieri) evenimentul pentru trup, inimă și suflet „Inimile sus”. Clubul promovează un stil de viață sănătos, dar și sănătatea minții, a trupului și a sufletului, în rândul elevilor liceului nostru. Am dorit ca toți membrii liceului să participe la un marș către Mănăstirea Cetățuia, să facă mișcare și să-și întrețină frumos sufletul și trupul. Programul a început la ora 9:30, pe platoul liceului. Am organizat un scurt concurs în care elevii au trebuit să promoveze imnul competiției, deoarece acest eveniment se organizează în cadrul unei competiții naționale care se numește „Toată lumea în mișcare”. După acest concurs, am participat la marșul până la Mănăstirea Cetățuia, unde am realizat o inimă umană. După ce am ascultat cuvântul de folos duhovnicesc, s-a vizitat muzeul mănăstirii, după care ne-am îndreptat, tot pe jos, către locul de plecare”, a spus prof. Cezar Humelnicu, coordonatorul activității.

Înălțare spirituală și comuniune

La plecare elevii au organizat o acțiune de ecologizare a drumului care duce spre Cetățuia. „Elevii s-au implicat într-o acțiune de ecologizare, în cadrul căreia au strâns deșeurile care erau pe traseu. Este un câștig pentru toți, în special pentru elevi, pentru că au avut parte de o zi specială, în care au putut să facă mișcare, diferită de cea care este încadrată în orele de educație fizică. Apoi, faptul că am venit într-o zonă cunoscută din punct de vedere spiritual, este iarăși un câștig pentru ei. Pe lângă ei, am beneficiat și noi de mișcare, de înălțare spirituală și, în același timp, de o comuniune între ei și noi. Ne văd poate cu alți ochi, pentru că suntem la fel ca și ei, și dispar acele bariere care nu sunt fizice, dar se simt. Distanța dintre catedră și bănci este una fizică, dar ea nu trebuie să existe și la nivel spiritual”, a remarcat prof. Mihaela Toma, directorul Liceului Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Iași. Manifestarea s-a derulat cu sprijinul unui grup de voluntari care s-au implicat în mod deosebit în organizare. „Ne-am străduit să ajutăm colegii să ajungă cu bine până la Mănăstirea Cetățuia. Ne-am coordonat foarte bine. Am format un grup de elevi tineri care au coordonat întreaga activitate. Astfel, ne-am ajutat reciproc până am ajuns la destinație. Pe parcursul traseului, toată lumea se uita la noi și ne punea întrebări. Am profitat de această ocazie pentru a le împărți pliantele pe care le-am făcut. Oamenii au fost foarte fericiți când au văzut că tinerii chiar se implică în ajutarea comunității, a promovării religiei și a sportului, elemente pe care le-am îmbinat”, a declarat Petru Tulan, unul dintre organizatori.

Comentarii Facebook


Știri recente