Tineri din Scandinavia în tabără la Mănăstirea Caraiman

Un grup de tineri români din Scandinavia dar și suedezi, danezi și norvegieni convertiți la Ortodoxie, participă în aceste zile la o tabară de iarnă, organizată de Centrul pentru tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman-Bușteni, din județul Prahova, după cum informează Ziarul Lumina.

Începând de luni 28 ianuarie, și până duminică, 3 ianuarie, cei peste 40 de tineri, însoțiți de Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord, participă la un amplu program care îmbină activitățile duhovnicești cu cele recreative.

„Mulțumim și pe această cale Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care cu părintească dragoste ne-a primit în aceste zile de recreere dar și de îmbogățire duhovnicească. În această minunată zonă de munte, tinerii s-au putut bucura de zăpadă, participând la diferite activități recreative din stațiunea Bușteni. Serile lungi de iarnă au fost folosite de tineri din plin pentru a socializa și pentru a se împărtăși atât de viața liturgică a mănăstirii, cât și de cuvintele părinților care au fost invitați să vorbească tinerilor: părintele Ioan Cojanu, starețul Mănăstirii «Sfântul Ioan Botezătorul» din Alba Iulia și părinții din această mănăstire, părintele protosinghel David Petrovici, starețul mănăstirii și exarhul mănăstirilor din această zonă și părintele Gherontie Puiu, proinstarețul. Tabăra continuă cu pelerinajul la mănăstirile din împrejurimi, iar sâmbătă, 2 februarie, acest pelerinaj va fi încununat pe Colina Patriarhiei. Aici ne vom închina la sfintele moaște și vom participa la Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală. La finalul acestei manifestări, ni s-a oferit fericita ocazie de a-i mulțumi direct Preafericitului nostru Părinte Patriarh pentru calda găzduire de care ne-am bucurat în aceste zile în Arhiepiscopia Bucureștilor și de a primi părinteasca binecuvântare a Preafericirii Sale”, ne-a declarat Preasfințitul Episcop Macarie.

Comentarii Facebook


Știri recente