Tineri din Episcopia Caransebeșului la Reuniunea Tinerilor Ortodocși de la Baia Mare

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, 40 de copii și tineri, cu vârsta peste 15 ani, coordonați de preoți și cadre didactice, participă la cea de-a doua ediție a Reuniunii Tinerilor Ortodocși de la Baia Mare. Astfel, miercuri, 3 septembrie, un autocar cu tineri din Episcopia Caransebeșului a pornit, la orele dimineții spre Baia Mare, unde se desfășoară cea mai mare tabără ortodoxă din țară. Tinerii participanți din partea Eparhiei Caransebeșului sunt atât din mediul urban, Caransebeș, Reșița, Bocșa, Anina, Moldova Nouă, dar și din mediul rural, tineri care s-au remarcat de-a lungul timpului, fie la olimpiadele școlare, fie cei care se implică în viața Bisericii la nivelul parohiei din care fac parte.

Evenimentul se desfășoară în perioada 3 – 6 septembrie și este organizat de Episcopia Maramureșului și Sătmarului, cu sprijinul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și al Primăriei Baia Mare. La această reuniune programul de desfășurare va fi unul divers și intens. Acesta va cuprinde pe de-o parte, în plan duhovnicesc participarea la Sfânta Liturghie, la rugăciunile de dimineață și seară și a altor programe religioase, iar pe de altă parte dezbateri, seminarii, care vor avea în prim plan cele două teme stabilite de către Sfântul Sinod al BOR, Anul omagial Euharistic și al Sfinților Martiri Brâncoveni.

Copiii și tinerii vor avea ocazia să viziteze și diverse muzee, obiective turistice și culturale din zonă, vor participa la programe artistice de muzică populară și alte genuri și foarte important este că vor putea socializa cu tineri veniți din toată țara și pentru prima dată, la această întâlnire vor participa tineri din Grecia, Ucraina, Moldova, dar și din alte țări ale Europei apusene.

„Episcopia noastră a răspuns cu bucurie invitației lansate de Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Am pregătit încă din timp această întâlnire cu tinerii noștri, vorbindu-le despre ce se va întâmpla la Baia Mare în aceste 4 zile. Am purtat discuții pe diferite teme, care se leagă de tematica abordată acolo, încercând să plecăm pregătiți cu tinerii noștri de acasă și în sensul că s-au spovedit înainte pentru a putea să se împărtășească cu Sfintele Taine. Suntem convinși că experiența aceasta va fi unică atât pentru copii, dar și pentru noi în calitate de organizatori și de asemenea dorim ca ea să fie replicată de către noi la nivel local, în perioada care va urma”, a precizat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Sectorului social-misionar și de activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului.

Programul evenimentelor include, în seara zilei de 5 septembrie, de la ora 19:00, procesiunea „Bucuria credinței”. Aceasta se va desfășura pe traseul: Centrul Vechi – Primărie – Bulevardul Unirii – Catedrala „Sfânta Treime”.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente