Timpul pocăinței și al întâlnirii cu Dumnezeu

Viața creștinului trebuie să fie o permanentă spovedanie, părere de rău pentru greșeli, o continuă dorință de îndreptare, arată Părinții îmbunătățiți. Cu precădere în Postul Sfintelor Paști această pregătire trebuie să fie mai intensă. Pentru a ne putea împărtăși cu vrednicie de lumina și bucuria Slăvitului Praznic al Învierii Domnului, Biserica ne îndeamnă pe toți să mergem la duhovnic și să ne mărturisim.

„Este una dintre cele mai mari șanse pe care noi oamenii o avem și anume, aceea de a ne curăța sufletul, de a ne vindeca rănile pe care din cauza păcatelor noastre sufletul nostru le dobândește. Rănile acestea ale sufletului știm cu toții că mai devreme sau mai târziu se răsfrâng și asupra trupurilor noastre. De aceea, avem mare nevoie ca periodic să ne vindecăm rănile sufletelor noastre, să ne aerisim sufletele prin mărturisirea păcatelor noastre înaintea Mântuitorului Hristos la scaunul Spovedaniei”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Ionuț Bărbulescu, directorul Seminarului Teologic Ortodox din București.

Atât pentru Spovedanie, cât și pentru primirea Sfintei Euharistii credincioșii se pregătesc prin postire, citind din Sfânta Scriptură și din cărțile cu conținut duhovnicesc, și rugându-se.

Eliberarea de păcate și binecuvântarea pentru a primi Sfintele Taine trebuie să constituie pentru fiecare creștin principala preocupare, mai ales în cele patru posturi de durată din cursul anului bisericesc.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…