Timișoara | Peste 200 de participanți la concursul ,,Icoana – fereastra spre cer”

Peste 200 de elevi timișoreni au participat miercuri, 5 aprilie 2017, la concursul județean de pictură pe sticlă intitulat Icoana – fereastra spre cer, notează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei. Evenimentul a avut loc la Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul.

Concursul s-a adresat elevilor din învăţământul primar şi gimnazial, dar și cadrelor didactice care coordonează ateliere de pictură. Ajuns la a III-a ediție, concursul din acest an a avut drept temă: Icoana pe sticlă a Maicii Domnului.

Concurenții aparținând a 23 de unități de învățământ din Județul Timiș au avut la dispoziție două ore pentru realizarea unei icoane pe sticlă, în tempera sau acrilic. Simțul cromatic, acuratețea execuției și calitatea artistică au fost câteva dintre criteriile de care juriul a ținut cont în evaluarea lucrărilor.

Potrivit Adelei Panait, Directorul Școlii Gimnaziale Sfântul Antim Ivireanul, concursul a avut drept scop stimularea creativității și bucuria comuniunii.

Considerăm că acest atelier-concurs este o deschidere prin care putem zbura pe aripile creativității, vădind atât munca și priceperea noastră în iconografie, printr-o tehnică bine însușită, cât și visul copiilor de a exprima bucuria, puritatea și credința lor, mai ales în această perioadă premergătoare Sfintelor Paști, a spus Adela Panait.

La rândul său, Ioana Popescu, director de promovare, a precizat că toți cei implicați în activiatea educațională vor fi premiați.

Toți participanții vor primi câte o diplomă de participare și o iconiță cu Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș. Nu în ultimul rând, profesorii coordonatori vor fi apreciați pentru contribuția lor printr-o diplomă, a menționat Ioana Popescu.

După evaluarea lucrărilor de un juriu specializat, a avut loc festivitatea de premiere. Premiile au fost înmânate de directorul Școlii Gimnaziale Sfântul Antim Ivireanul și de părintele Sorin Lungoci, consilier-eparhial de la Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul.

La fiecare secțiune au fost acordate trei premii și două mențiuni. Pentru locul I, premiul a constat în culori, o ramă de cupru pentru sticlă și pensule, pentru locul II au fost acordate culori și pânză pentru pictat, iar cei de pe locul III au primit culori.

Icoanele premiate pe locurile I, II și III vor fi expuse în cadrul expoziției de icoane Lumina Florilor de Paști, de la Muzeul Catedralei Mitropolitane, care va fi deschisă publicului iubitor de artă până la 24 aprilie 2017.

Evenimentul a fost organizat de Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul din Timișoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Arhiepiscopia Timișoarei. Manifestarea s-a încadrat în evenimentele dedicate Anului omagial 2017.

Comentarii Facebook


Știri recente