Timișoara: La început de post, Arhiepiscopia îi îndeamnă pe credincioși să ajute la hrănirea migraților

România a devenit în ultimele luni principala poartă de tranzit a migranților, cei mai mulți din Afganistan, care în căutarea unei vieți mai bune, încearcă să ajungă în țările Europei de Vest.

Peste două treimi dintre migranţii care traversează România sunt înregistraţi la Timişoara, mulți revenind în oraș după ce sunt cazaţi în diferite centre din ţară, cu speranța de a pleca mai departe.

Arhiepiscopia Timișoarei și Fundația Filantropia Timișoara, coordonate personal de Mitropolitul Ioan, au oferit deja, de mai multe ori, alimente și obiecte de strictă necesitate pentru acești oameni care suferă de foame și frig.

Ultima acțiune de acest fel, organizată cu purtarea de grijă IPS Ioan, a avut loc săptămâna trecută. Au fost oferite sute de kilograme cu diferite alimente perisabile și neperisabile migranților ocrotiți în Timișoara, până la clarificarea situației lor.

„Să ne implicăm în susținerea eforturilor comune de ajutorare a acestor frați și surori confruntați cu lipsuri și nevoi”, îndeamnă Arhiepiscopia Timișoarei la început de Post.

Sursă foto: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente